zápas podzimu vyhrálo naše Áčko nad Cítoliby B 10:8

20.10.2023 07:57

...čekal se hodně emočný zápas a taky byl...hosté přijeli posíleni o Zmatlíka, který přestoupil z Telců teprve ve středu a v tradiční sestavě Czervoniak, Hegr, Makarius, Holý. Naši byli hnedle komplet, Pity si odpočinul po prodělané viróze, tak ho ještě zastoupil Dan, ale na příští zápas v Černčicích už by měli být kluci opět pohromadě... Příznivců bylo opět plno, zápas si nenechal ujít Ivan Bernášek za hosty, u nás bylo hnedle komplet Béčko, přijel i Jirka Mildorf, který opět nezklamal, pomohl klukům radou a dokázal některé i zklidnit, jen Kubovi by asi musel tu jeho palici ustřelit... :-), Marcel si přivezl sebou prasynovce, který ho celý zápas povzbuzoval " Marcipáne dotoho" :-)

A teď ke hře...čtyřky den a noc...Honza s Mácou nestačili na jedničky hostů Mildu s Ládíkem / 0:3/ no ale sety vyrovnaný. Kuba s Danem si poradili s Makarius - Holý 3:1. Dvojky začal Honza s Mildou, dá se říci, že Miloše k ničemu nepustil a jednoznačně vyhrál ve třech setech. Na druhém stole probíhal"bratrovražednoseletický" zápas Mácy s Ládíkem, který po vyrovnaných setech vyhrál Máca 3:1. V další dvouhře se představila posila hostí Zmatlík a dost se zapotil s Danem, kterého zdolal až v pátém setě. Pak se utkali jedničky týmů Kuba s Makáriusem a byl to také boj na pět setů se šťastným koncem pro Kubu, který stanovil skóre na 4:2. Pak nastoupil Máca proti Mildovi a po dvou jasných setech 11:8 a 11:3, Milda otočil utkání ve svůj prospěch a doslova deklasoval Mácu 3:11, 2:11, 8:11. Nato ale Milda odstoupil z důvodu zdravotní indispozice, kterého nahradil Holý. Dále Dan porazil Ládíka 3:1, Kuba sice nestačil na Zmatlíka /1:3/ , ale stihl předvést emočněkulturní vložku :-) a když Honza prohrál s Makáriusem 0:3, byl zápas srovnán na 5:5. Skóre ale rychle změnil Dan s Holým / 3:1 /, Kuba s Ládíkem / 3:0 / a Honza se Zmatlíkem / 3:0 /. Stav 8:5....Marcel nezvládl slibně vyvíjející zápas s Makáriusem, kdy vedl 2:1 a prohrál 2:3. Kuba ve svém posledním zápase s Holým jistil plichtu / 3:0 / a stav 9:6.... asi v nejlepším zápase, kterrý diváky zvedal ze židlí prohrál Honza s Ládíkem 1:3 / čtvrtý set 15:17 !!!! Za stavu  9:7 nastoupil Máca, utřel slzy, zapomněl na 120 "prasat" co dostal a na 150 co sám rozdal a za povzbuzování svého prasynovce porazil Zmatlíka 3:1. Na celkové výhře už nic nezměnila prohra Dana, který už hrál se sebezapřením, s Makáriusem 1:3 a konečný výsledek 10:8 jsme si vychutnali za tónů písně Fiinal countdown od skupiny Europe.

body Kuba 3,5 Máca 2, Honza 2 Dan 2,5

Poděkování hráčům Béčka za počítání a fandění, Jirkovi Mildorfovi za podporu a radu, dobře se zapojil i náš nový člen Michal, který naskočí zítra v Lubenci do soutěžního utkání.
A hlavně mám radost, že máme konečně hráče na střídání do Áčka, Dan a doufám že i brzy Michal budou plnohodnotní náhradníci v Áčku....