Výhra 11:7 nad Blšany posunulo Áčko na 4. místo OP1

03.11.2023 07:35

...ve čtvrtek přijel k utkání 6. kola OP1 tým Blšan a ani si nepamatuji, kdy se odehrál tak pohodový a korektní zápas....

Blšany přijeli ve složení Čtvrtečka, Hrabánek, Duchoň a Kříž. Naši byli komplet jako náhradník byl Dan Šefl a i ta jeho přítomnost, dávala klid, že je k dispozici rovnocenná náhrada.

Čtyřky 1:1 když Kuba s Pitym nestačili na Hrabánek - Duchoň 1:3, to Honza s Marcelem s přehledem porazili Čtvrtečku s Křížem 3:0. Dvouhry nezačaly dobře, Honza prohrál s Čtvrtečkou 1:3 a Marcel s Duchoněm stejným poměrem. Pity s Křížem otáčel stav 1:2 na 3:2 a musím uznat, že Kříž po přestupu z Černčic se herně zvednul. Kuba porazil Hrabánka 3:1, zase až tak to lehký zápas nebyl a Kuba si pěkně zaběhal. Po úvodních dvouhrách stav 3:3. Pak si podal Čtvrtečka Marcela 3:0, Pity ve velmi dobrém zápase s málo chybujícím Duchoněm vyhrál 3:2 a když náš bombarďák Kuba porazil Kříže 3:0 vedli jsme 5:4. Asi nejdůležitější zápas, který nás nasměroval k vítězství, byl Honzy s Hrabánkem. Hostující matador se zkušenostmi z krajských soutěží vedl 0:2 a svým blokem i chytrou hrou honil Honzu jak nadmutou kozu. Honza se ale nevzdal, postupně získával převahu a Hrabánka porazil 3:2. Čtvrtečka držel Blšany nad vodou, když setřelil Pityho 3:0, stav 6:5, ale sám na vše nestačil, hlavně kluci řádili jak utrženi ze řetězu a po výhrách Kuba - Duchoň 3:1, Honza  - Kříž 3:0, Marcel - Hrabánek 3:0, se dostal opět do hry za stavu 9:5, tak Kubovi nevzdoroval a po setech 10,2,1 byl stav 10:5. Pak byly k vidění ještě dvě pětisetové bitvy Honza - Duchoň 2:3, Marcel - Kříž 3:2 a Dan vystřídal Pityho na poslední zápas s Hrabánkem, ve kterém po silově náročném souboji podlehl 1:3 a stanovil celkové skóre zápasu na 11:7.

Skvělý zápas, skvělá a pohodová atmosféra...ten večer se ve Výškově hrál fakt jen stolní tenis, k čemuž velkou měrou přispěli jak hráči, tak i početné publikum.

Body Kuba 4, Honza 2,5 Marcel 2,5 Pity 2

PS.. nezklamal opět Dóňa, když se přiřítil asi v půlce zápasu, zrovna hrál Kuba tuším s Duchoněm, jen co dosedl a Kuba zahrál dost dobrý míček, tak prohodil " no konečně si něco zahrál" a Kuba vyskočil jak čertík z krabičky.: " tvl teď jsi přišel " :-), pak když počítal a byl asi lehce dezorientovanej, jsem mu navrhl, že budu počítat já, tak reagoval ." chceš vystřídat? " :-)