Áčko veze plichtu 9:9 z Blšan....

14.02.2024 07:38

....čekali jsme těžký zápas, domácí byli i favority, v plichtu bychom doufali, ale ono to bylo i na výhru. Z domácích je snad čistej jen Kříž, jinak je tam chemie víc než Chemopetrolu Litvínov...Teplo, světlo, nové stoly, elektronická počítadla, kvalitní míčky Joola Flash, s kterými hrajeme i my, určitě by tomu všemu slušel větší prostor herny jak pro hráče, tak i pro diváky.
Čtyřky skončily 1:1 Kuba s Danem přehráli  Duchoně s Hrabánkem 3:1, Honza s Mácou nestačili na Čtvrtečku s Vilhelmem 1:3.
Ve dvouhrách jsme měli těžší rozjezd... Po prohrách Kuby s Hrabánkem 2:3, Honzy s Duchoněm 0:3, Mácy s Čtvrtečkou 1:3 korigoval stav na 4:2 pro domácí po prvním kole Dan, který sice prohrával s Křížem 0:2, dokázal zápas otočit i s infarktovým závěrečným setem 13:11.
Druhé kolo začalo výhrou 3:1 Kuby, kterého stále eliminuje zranění kotníku, nad Duchoněm, kterému také není do skoku před operací kolena. Honza nastoupil proti Čtvrtečkovi a je znát, že jeho výkony jdou nahoru, domácímu hráči byl víc než důstojným soupeřem, padnul až v pátém setu, po výkonu za který se nemusel stydět. Máca konečně narazil na soupeře, u kterého se nemusí moc přemýšlet..bum rána, dobrá kontrola a Máca si připsal vítězství 3:1 nad Křížem. Dan narazil na Hrabánka, díky soupeřově rychlé sklepávačce a kontrole se Dan snažil, hodně toho oběhal, ale bohužel to nestačilo...prohra 1:3 a domácí vedli 6:4.
Ve třetím kole svitlo na zvrat v utkání..Kuba jasně přehrál Čtvrtečku 3:0, tak i Honza Kříže 3:0, když nastupoval Máca proti Hrabánkovi, tak se prohodili v publiku Leska s Jirkou Mildorfem, ti kluci musí být na sebe napojeni jak manželé Niklíčkovi :-)... Máca si užil běžecký závod na pět setů, škoda 3. setu a 5. setu ty prohrál 10:12 resp. 12:14. Čím rychleji to Hrabánkovi vracel, tím to měl natošup zpátky... 3. kolo uzavřel Dan výhrou nad střídajícím Vilhemem, který nahradil Duchoně, 3:1 a srovnal skóre na 7:7.
S viidinou jasné plichty a možné výhry odstartoval 4. kolo Kuba výhrou nad Křížem 3:0, pak Honza  prohrál s Hrabánkem 1:3, nadřel se, naběhal, na jeho obranu musím říci, že kdyby měl domácí hráč, ten večer 100%,  podávat alespoň 10% podle pravidel, tak snad ani nerozehraje. Jeho servis flustroval všechny, je s podivem, že hráči, který má více odehráno v kraji, to ve vyšších soutěží tolerovali...Vlastně jak by řekl Kuba" Tam jim to je jedno, tam by ho porazili i se servisem z ruky..." Stav 8:8...Máca porazil Vilhelma 3:0, v zápase, kde měl hru pod kontrolou, ani nevím jestli mu vadil soupeřův anťák se sendvičem. Stav 8:9 a šlo se na poslední duel..Čtvrtečka s Danem... šance byla,  první set vyhrál Dan 11:2, a to jsme už mysleli, podle hry soupeře, že jeho psychika je totálně v troskách, pokud by to Dan zvládl i v druhém setu, tak by asi bylo hotovo. Ale Čtvrtečka se ještě dokázal zmobilizovat, srovnal, uklidnil se a i přes snahu Dana si zápas pohlídal do vítězného konce a získal pro svůj tým bod pro plichtu 9:9.

Body Kuba 3,5 Máca 2, Honza 1, Dan 2,5

PS: Pokud pominu Hrabánka servis, tak se zápas odehrál v příjemné, přátelské atmosféře s úctou k soupeři. Sice jsem nepochopil, proč jsem měl Mácu vysadil už v Černčicích, aby došel pěšky do Seletic/ prásknu Honzu...na jeho radu/ :-) A Máca zase nepochopil co to je "rozkroj", když jsem se mu říkal, že by to mohl klukům připravit na domácí zápas... Tak " rozkroj" říkal můj táta obložené míse :-) To jsem mu vysvětlil a dělal blbýho furt :-)